1. Home
  2. »
  3. Festes
  4. »
  5. Moros y Cristianos

Festes

Moros i Cristians

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

El mes de setembre, després dels 9 dies del primer dimecres del mes, Ibi celebra les seues tradicionals Festes Patronals de Moros i Cristians, en honor a la Mare de Déu dels Desamparats,, declarades d'Interés Turístic Provincial.

Amb un total de 14 comparses, la meitat del Bàndol Cristià (Almogàvers, Cides, Contrabandistes, Guerrers, Maseros, Mossàrabs, Cavallers Templers) i l'altra meitat del Bàndol Moro (Almoràvits, Argelianos, Beduïns, Chumberos, Mudèjars, Pirates, Tuareg). Cada Bàndol està encapçalat per un Capità. Cada comparsa està representada per la seua Banderera, càrrec que cada any ostenta una dona de manera voluntària.

Durant quatre dies, Ibi gaudeix d'una gran varietat d'actes, des de la Nit de l’Olleta,el dia de l'Entrada, el Tret i la Diana, l'Ofrena, les Ambaixades, el Moro Traïdor, la Volta al Castell i la Processó.

Encara que sens dubte, l'acte més esperat és el dia de l'ENTRADA, que com a tradició coincideix en divendres, l'Entrada Cristiana se celebra al matí i l'Entrada Mora a la vesprada. L'espectacle que Ibi ofereix en ambdues és espectacular i reconegut en tot l'àmbit.

Si vols obtindre més informació sobre les Festes de Moros i Cristians d'Ibi pots visitar el web: http://www.morosycristianosibi.com/

DATA DE CELEBRACIÓ

SETEMBRE

Com arribar

Autovía del Mediterráneo A-7, CV-806, CV-801, CV-805, CV-798