QUÈ VEURE A IBI
  1. Home
  2. »
  3. Qué ver

QUÈ VEURE

Descobreix què visitar a Ibi

Descobreix Ibi i sent tot el que t'ofereix la Vila Joguetera: els seus paratges naturals, impressionants monuments vinculats a la cultura de la ciutat i la varietat dels seus museus que són un pilar fonamental en l'oferta turística de la localitat. La seua història escrita en cada racó i les seues increïbles cites festeres en cada estació de l'any fan d'Ibi un poble ric en tradició i cultura.

Coneguda com la "Vila del Joguet" o "Bressol del Gelat", per la seva tradició artesanal.

MUSEUS

Coneix com s'entretenien les infàncies passades amb amb el Museu Valencià del Joguet; diverteix-te jugant amb les màquines Arcade que van marcar tota una època amb Museu Arcade Vintage; aprén sobre la importància de respectar la biodiversitat i la cura del medi ambient amb el Museu de la Biodiversitat; i endinsa't en el món de les Festes de Moros i Cristians d'Ibi, patrimoni iberut, amb el Museu de la Festa. Una experiència museística t'espera a Ibi!

MONUMENTS

Els monuments d'Ibi situats en el nucli urbà posseeixen gran valor per a la població iberuda, tant històric com artístic. Un recorregut pels monuments d'Ibi permet al visitant acostar-se a les arrels, la cultura i la tradició de la Vila. Homenatge al gremi dels gelaters; La tartana com a icona insigne de la Vila; Ses Majestats Reis Mags; La Mare de Déu dels Desemparats i el moro i el cristià, etc.

EDIFICIS SINGULARS

La singularitat dels edificis iberuts ve marcat per la seua història. Edificacions que han sigut rellevants per a la població d'Ibi des de diversos segles arrere, alguns d'ells han anat transformant-se amb el pas del temps i que actualment són llocs de romeria, de culte, per a la fines socials, de la cultura etc. Les Ermites d'Ibi: Ermita de San Miguel, Ermita de Sant Pasqual i Ermita de Santa Lucia, les tres situades als voltants, i l'Ermita de Sant Vicent situada dins del nucli urbà d'Ibi. La monumental Església de la Transfiguració del Senyor i el Patronat, l'Arxiu Municipal són edificis fonamentals de la societat iberuda.

LLOCS D'INTERÉS

Els llocs d'interés que ofereix Ibi als seus visitants són varis i mostren un valor cultural, posseeixen una significança històrica, i ofereixen oci i diversió envoltats de naturalesa. Recorre el barri antic pel barri dels Costeretes fins a la plaça de la Palla. No et pots perdre una visita a l'Estació Biològica de Torretes i al Molí de Paper- Llavador.

PARATGES I ÀREES RECREATIVES

A Ibi podràs endinsar-te en plena naturalesa i gaudir dels paratges naturals municipals: «El Barranc dels Molins», «San Pascual-Torretes», a més de realitzar rutes ecològiques i paisatgístiques podràs recórrer: "El Camí dels Geladors o Pous de Neu", "Mas del Canyo-Solana Parc Natural Font Roja", "El Camí del Carrascal-Font dels Esbarzerets" i "El Camí de Xixona", etc. A Ibi descobreix un entorn natural únic que et farà oblidar l’estrés de la ciutat.