MONUMENTS EN IBI
  1. Home
  2. »
  3. Què veure
  4. »
  5. Monumentos

QUÈ VEURE

MONUMENTS EN IBI

Els monuments d'Ibi situats en el nucli urbà posseeixen gran valor per a la població iberuda, tant històric com artístic.

Un recorregut pels monuments d'Ibi permet al visitant acostar-se a les arrels, la cultura i la tradició de la Vila. Homenatge al gremi dels gelaters; La tartana com a icona insigne de la Vila; Ses Majestats Reis Mags; La Mare de Déu dels Desamparados i el moro i el cristià, etc.

Monument de la Festa

Este monumento fue creado por el artista Vicente Ferrero con motivo del 250 aniversario de la llegada de la Virgen y 50 de su coronación

Rotonda Autogir RSA33

Aquest joguet era una reproducció que es fabricava en llanda, funcionava a corda i les seues mesures originals són de 21x23x8cm. Es va fabricar en diverses versions i representa un aeroplà monomotor de línia clàssica dels primers avions de passatgers.

Rotonda Pou de Neu

Rotonda situada en l'encreuament de les avingudes Joan Carles I, de la Província i el carrer Alacant, és una reproducció del pou de neu del Canyo, situat a la Font Roja. Rendint tribut a la qual va ser la primera indústria del municipi i que constitueix un magnífic exemple de l'arquitectura rural del gel.

Centenari del Joguet

Aquest monument homenatja a la indústria del joguet que ha sigut tan important per a Ibi, i a tots els hòmens i dones que han treballat en ella.

La Tartana

La Tartana s'ha convertit en el símbol de la localitat. Representa a la indústria joguetera que va nàixer a Ibi a finals del s. XIX principis del s. XX.

Monument als Geladors

El Monument dels Geladors és un homenatge al gremi de gelaters, pel seu fer, artesania i dedicació generació rere generació.