EDIFICIS SINGULARS EN IBI
  1. Home
  2. »
  3. Què veure
  4. »
  5. Edificios singulares

QUÈ VEURE

EDIFICIS SINGULARS EN IBI

La singularitat dels edificis iberuts ve marcat per la seua història. Edificacions que han sigut rellevants per a la població d'Ibi des de diversos segles arrere, alguns d'ells han anat transformant-se amb el pas del temps i que actualment són llocs de romeria, de culte, per als fins socials, de la cultura, etc. Les Ermites d'Ibi: Ermita de Sant Miquel, Ermita de Sant Pasqual i Ermita de Santa Llúcia, les tres situades als voltants, i l'Ermita de Sant Vicent ubicada dins del casc urbà d'Ibi. La monumental Església de la Transfiguració del Senyor i el Patronato, l'Arxiu Municipal són edificis fonamentals de la societat iberuda.

Pou del Barber

El Pou del Barber va formar part de xarxa de pous que van explotar els nevaters d'Ibi. Construït entre els segles XVIII-XIX, situat dins dels límits del Parc Natural de la Font Roja.

El Patronato

Aquest edifici està dedicat exclusivament al projecte del seu fundador: Catequesi, especialment per a xiquets i caritat, com la seu de Càritas Parroquial.

Ermita de Sant Pasqual

L'Ermita de Sant Pascual data del 1962 encara que està assentada sobre les restes de la seua predecessora.

l'Ermita de Sant Vicent

Ermita ubicada en el nucli urbà en la plaça que porta el seu nom. Els seus orígens la situen entre 1572 i 1642.

Ermita Sant Miquel

Ermita que data del segle XVIII i que està situada en el tossal de Sant Miquel, amb unes vistes privilegiades de tota la vila joguetera i de tota la vall.

Ermita de Santa Llúcia

L'ermita de Santa Lluïa és el símbol blanc per excel·lència de la localitat. L'ermita va ser construïda sobre les ruïnes d'un castell, el Castell Vermell (segle X) .

l'Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal d'Ibi és un dels edificis històrics i arquitectònics més característics del municipi i ha estat lligat a l'esdevindre social, polític i administratiu durant quasi tota la història d'Ibi.