1. Home
  2. »
  3. Què veure
  4. »
  5. Pou del Barber

Naturalesa

Pou del Barber-Pou de Neu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Pou del Barber

El Pou del Barber dins dels límits del Parc Natural de la Font Roja, també és conegut com Cava Blanca o Cava de Santa María per la finca on se situa. Construït entre els segles XVIII-XIX, el seu nom es deu al sobrenom del seu propietari, a la seua professió o d'algun dels seus avantpassats. El PEl Pou del Barber va formar part de xarxa de pous que van explotar els nevaters d'Ibi.

Els treballs de restauració de l'edificació es van dur a terme entre 2019-2020. Laseua cúpula no disposa de teules, sla seua altura interior és de 13 m, dels quals al voltant de 9,50 metres apareixen enterrats en el terreny, té una capacitat d'uns 600 metres cúbics.

Al costat del pou de neu queden les restes d'una estada que servia de xicotet magatzem d'eines i lloc de resguard i recer de les persones que treballaven el pou.

 

HORARI

Sempre disponible.

Vista 360º

Com arribar

Caminant pel PR-V 81 Vuelta a la Hoya del Menejador, PR- V 127 Camí dels Geladors. Distància: de l'entrada del Barranc dels Molins al Pou del Barber 3,4km, 51 min (caminant).

En cotxe: eixida Ibi CV-801, conduient 4,3 km, 6 min, fins l'entrada a la Finca de Santa Maria (fin del terme municipal d'Ibi), aparcar allí i caminant 20min fins al Pou del Barber.