FESTES EN IBI
  1. Home
  2. »
  3. Fiestas

FESTES

Festes en Ibi

Si hi ha alguna cosa que caracteritza al municipi d'Ibi és un calendari replet celebracions festives, en el qual des de gener fins a desembre qualsevol iberut i visitant pot sumar-se a tan singulars festejos vinculats a la cultura i la tradició d'Ibi.
Destaquen les seues festes majors les de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats i les Les Festes d'Hivern, totes dues declarades d' Interés Turístic Autonòmic.

L'Avís

El dia de l’Avís se celebra al maig, el dissabte anterior al Dia de la Mare de Déu. El dia anterior a l'Avís és el dia del Trasllat, on es trasllada a la Chicoteta des de l'Asil Sant Joaquim fins a l'església, d'aquesta manera ja estarà tot preparat per a donar principi l'endemà, el dia de l'Avís.

Romeria Sant Miquel

En l'Ermita de Sant Miquel (segle XVIII) es realitza una popular romeria el diumenge anterior al dia del sant (29 de setembre) , amb el programa inalterable de traca, carreres de sacs i esmorzar típic de coca en oli. A esta festa se li unix la que organitza l'Associació de Veïns Fernoveta-San Miguel durant tot el cap de setmana.

Romeria Sant Pasqual

La romeria de Sant Pascual se celebra el dissabte següent del dia del sant que és el 17 de maig. La devoció de la vila d'Ibi a Sant Pascual ve des de 1661, Ibi es trobava en un persistent sequera i un llaurador li oró al sant

Reis Mags Festes d'Hiven

a Ibi es viuen d'una manera molt especial per la seua tradició industrial, per ser la Vila Joguetera per excel•lència i per tindre l'únic monument a Europa dedicat als Reis Mags. Aquesta celebració es troba dins del programa de les Festes d’Hivern.

Els Enfarinats Festes d'Hivern

El dia 28 de desembre, dins dels Festes d'Hivern (Interés Turístic Autonòmic) , Ibi es caracteritza per una especial singularitat el dia de: Els Enfarinats. Ells prenen la ciutat davall el lema Justícia Nova i durant un dia són la veu i comandament del poble.

Danses i Tapats Frestes d'Hivern

Els Festes d'Hivern d'Ibi se celebren del segon dissabte de desembre fins al 6 de gener, estan declarades d'Interés Turístic Autonòmic. Aquestes festes són conegudes per caràcter folklòric i tradicional

Festa dels Geladors

Ibi, conegut com "El Bressol del gelat" celebra anualment la tradicional Festa dels Geladors, una festa recuperada en 1989. És un homenatge al gremi dels gelaters i que dóna inici a la campanya del gelat.

El Salvador

El 6 d'agost se celebra a Ibi la festivitat d'El Salvador, patró de la vila. Repartint granissats en la Plaça de la Palla i celebrant una missa en honor al sant.

Semana Santa

L'emoció, el sentiment i la devoció que embolica la Setmana Santa a Ibi, ens prepara per a acollir als nostres carrers, processons que ens captiven amb els seus passos i natzaré seguits d'un respectuós silenci.

Carnestoltes

En el mes de febrer, Ibi celebra el Carnestoltes. Una festa plena de color, música i ritme orientada a totes les edats. Amb un recorregut pels carrers més cèntrics des de l'Ajuntament, durant el matí se celebra el

Moros i Cristians

En el mes de setembre, després dels 9 dies del primer dimecres del mes, Ibi celebra les seues tradicionals Festes Patronals de Moros i Cristians, en honor a la Mare de Déu dels Desamparats, declarades d'Interés Turístic Provincial.